Manuálterápia

A manuálterápia olyan (kézzel végzett) orvosi beavatkozás, amellyel a kicsúszott, kificamodott ízületeket állítják vissza a normális fiziológiai határok közé.

Amikor a gerincoszlop beteg, akkor a szervezet komputerrendszere, vagyis az agy, a gerincvelő és a perifériás idegrendszer nem képes továbbítani az egészséges idegi impulzusokat. Így zavar keletkezhet a mozgásszervek és a belső szervek működésében.

Alapos nyújtás és lazítás után az orvos gyors, szelíd, határozott mozdulattal igazítja helyre az elmozdult ízületi felszínt. A műveletet egy roppanó hang kíséri. Az egész helyreigazítás – illetve manipuláció – egy pillanat alatt történik.

A manuálterápia egy radikális kezelési módszer, mert a beteg gerinc kezelésével nemcsak magát a mozgásszervet gyógyítjuk, hanem megszüntetjük az idegrendszert érintő blokkokat is.

Ezután már nincs szükség fájdalomcsillapítására és gyulladáscsökkentésre. E gyógyszerek használata nullára csökkenthető.

Ezzel egy időben megtörténik a belső szervek egészséges beidegződéseinek helyreállítása.

A belgyógyászat területén számos olyan eset dokumentálható, amikor a manuálterápia rendkívül jól segítette a belső szervek összehangolt működését.

Sajnálatos módon, a legtöbb esetben az emberek csak hosszadalmas betegségek és sikertelen kórházi kezelések után keresik fel a manuálterapeutát. Közülük kerülnek ki azok, akik ténylegesen a csodát várjak. Igaz, hogy a manuálterápia sok lehetőséget rejt, és valóban történnek csodák, de ezeknek a csodáknak mindig valóságalapjuk van. Ilyen például az orvos szakértelme, gyakorlottsága, a páciens hite, gyógyulni akarása, életkora, a betegség stádiuma.

A kezelések menete:

A manuálterápia egy tudományosan megalapozott gyógymód, amelynek létezik egy biztonságos műveleti sorrendje. Természetesen vannak javallatai és ellenjavallatai, de semmivel sem veszélyesebb, mint a sebészet vagy éppen a fizikoterápia.

Ellentétben az általános gyakorlattal, nálunk az orvos és a gyógymasszőr együtt vesz részt a kezelésben. Ez garantálja a művelet biztonságát és hatékonyságát.

Minden manuálterápiás kezelés alapos masszázzsal kezdődik, ezt követi a mélyizmok, a szalagok és az ízületek lazítása, s csak ezután történik a helyreigazítás.

A manuálterápiával és az elektropunktúrával egyszerre több betegség kezelése történik.

A kezelések hetente vagy két hetente egyszer történnek. A manuálterápia időtartalma kb.30 perc

Legyen egészséges már ma, a holnap gyógymódjával!

ÖNGYÓGYULÁS - A MEDICINA JÖVŐJE


Cím: Budapest VI.ker., Benczúr u. 48.I/5.

Telefon: +36 1/312-7164, +36 1/302-2174