Időskori program

A magyar nyelvben „szép kornak” is hívják az idős kort. De akkor lenne igazán szép, ha az idős emberek is jól éreznék magukat. Sajnos azonban ebben a korban a lakosság már komoly belsőszervi problémákkal küszködik. Ebből adódóan sokaknál mindennapos a rossz közérzet. Legtöbbször a kórházi kezelések is csak rövid időre tudnak enyhíteni a helyzeten. A kilátástalanság és a tehetetlenség miatt sokszor már az életkedvük is elhagyja az öregeket.

Ha fiatal korban betegszünk meg, az sokszor magas lázzal, hányással és rossz közérzettel jár együtt. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy eljött a világvége. De ekkor még több energiával rendelkezünk, s pár nap alatt visszaáll az egyensúly a szervezetünkben. Az ilyen eseteknél szembetűnő, hogy közérzetünk – kortól és betegségtől függetlenül – hasonló szintig tud romlani, mint az elaggottaknál.

Lehet, hogy furcsán hangzik, de akár egész életünk során képes a betegség és az egészség „békés szomszédságban” élni egymás mellett. Erre ékes példa, hogy számtalan baktérium, vírus, mutálódott és rákos sejt kíséri el az embert az élete során anélkül, hogy megbetegítené. De ha idős korban elkezd fogyni az energia, ami ezt a békét biztosítja, akkor felborul az egyensúly, és drámai változások kezdenek történni a testünkben.

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, de életünk minősége csak azon múlik, hogy mennyire van feltöltve az „akkumulátorunk”. Ha maximálisan fel van töltve, akkor még az idős kor és a sok betegség ellenére is energikusnak, jókedvűnek és stabilnak érzi magát az ember, mintha nem lenne komoly gondja az egészségével.

Fontos megérteni, hogy a szervezet energiatartaléka idős korban már fogyóban van. Ezért nem lehet tűzoltómunkát végezni és teljesen talpra állítani egy idős pácienst. De azért enyhíteni lehet a betegség tüneteit (maximálisan, vagy lehetőség szerint). Ebben az esetben ritka, de rendszeres karbantartásra van szükség. A kezelés gyógyszerek szedése mellett is ajánlott.

A kezelés konzultáció után, személyre szabottan történik, és 1-3 alkalomból áll.

Legyen egészséges már ma, a holnap gyógymódjával!

ÖNGYÓGYULÁS - A MEDICINA JÖVŐJE


Cím: Budapest VI.ker., Benczúr u. 48.I/5.

Telefon: +36 1/312-7164, +36 1/302-2174